Ukryj treść

Kulinarne propozycje na wiosnę

Data publikacji: 08-05-2018

W maju będzie lekko i szparagowo, choć nie braknie też chyba najbardziej klasycznego dania polskiej kuchni: kotleta wieprzowego z młodą kapustą i ziemniakami. W wiosennej wstawce do menu – oprócz kremu z białych szparagów z rydzami – Szef Kuchni Dariusz Siciarz przygotował też grillowane szparagi z gryczanką chrupką i jajkiem – idealne na lekką przystawkę. Większy głód idealnie zaspokoi zaskakujące połączenie dorsza z gruszką i ciastem francuskim, na deser zaś polecamy delikatny mus jogurtowy z owocami w aromacie sosny.


WIOSENNE MENU: 
Grillowane zielone szparagi z gryczaną chrupką i jajkiem – 25 zł
Krem z białych szparagów z rydzami i oliwą z pestek dyni – 18 zł
Dorsz podany z gruszką, ciastem francuskim i sosem musztardowym – 49 zł
Kotlet wieprzowy w szynce parmeńskiej, podany z młodą kapustą i ziemniakami – 45 zł
Mus jogurtowy z owocami i miodem w aromacie z sosny – 20 zł
Zapraszamy do Góralskiej Tradycji!


Wiosenne menu mogą Państwo zamówić jako menu degustacyjne – prosimy jednak o wybranie go przez cały stolik. 

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

OK, zamknij