Ukryj treść

Jest już nowa karta menu!

Data publikacji: 10-01-2017

Goście Góralskiej Tradycji cenią naszą kuchnię za najwyższej jakości produkty oraz finezję łączenia ze sobą smaków. Tradycja przecież zobowiązuje. Myli się jednak ten, kto utożsamia tradycję z monotonią. Aby dostarczać wciąż nowych wrażeń, Szef Kuchni Dariusz Siciarz przygotował zupełnie nowe menu. Opierając się o lokalne produkty od zaufanych dostawców, skomponował kartę pełną dań charakterystycznych dla naszego regionu, często zestawionych z zaskakującymi dodatkami, w sposób nowoczesny. Jagnięcina podhalańska podawana w chrupiącej rozmarynowej skorupce lub w towarzystwie szpinakowych moskoli, czy pstrągi z jedynej w Polsce górskiej hodowli to tylko niektóre propozycje, w których smak Podhala gra pierwsze skrzypce.

W nowym menu nie zabrakło także ulubionych dań, podanych w nieco odświeżonej formie. Smak pierogów z bryndzą podkreślają skwarki ze szpinaku oraz sos na bazie różowego pieprzu, a kaszankę równoważy słodki smak polskich jabłek i śliwek oraz gęsty sos z wątróbki. Delikatne policzki cielęce, czy najlepsza polędwica wołowa to coś specjalnie dla wielbicieli mięs, natomiast wegetarianie mogą skosztować sałatki z kozim serem, gruszką i karmelizowanymi orzechami lub quiche ze szpinakiem, gorgonzolą, gruszką i flambirowanymi śliwkami. Smakowitym zwieńczeniem wizyty w Góralskiej Tradycji będzie deser makowy z pomarańczą oraz białą i gorzką czekoladą, skrywający się pod intrygującą pokrywą cukrową.

To tylko niektóre z dań naszego menu. Spróbuj sam i zakochaj się w Góralskiej Tradycji!

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

OK, zamknij