Ukryj treść

Autorskie menu degustacyjne Szefa Kuchni Dariusza Siciarza

Data publikacji: 06-02-2017

Menu degustacyjne to wyjątkowa możliwość spróbowania autorskiej kompozycji naszego Szefa Kuchni Dariusza Siciarza. Sześć dań tworzy propozycję różnorodną, a zarazem spójną. Zostały dobrane tak, by oddać esencję stylu, klimatu oraz kulinarnej wizji Góralskiej Tradycji.

Podstawą naszej kuchni jest wysokiej jakości produkt regionalny. Na talerzu nie mogło więc zabraknąć wybornej jagnięciny podhalańskiej, którą podamy w towarzystwie orzechów włoskich, anchois oraz wędzonej słoniny. Zachwyci także gołąb z kukurydzą, gęsią wątróbką, pigwowcem i winem śliwkowym własnej produkcji. Wszystkie z dań mają zaskakiwać formą i wyjątkowym, niepowtarzalnym smakiem – smakiem Góralskiej Tradycji.

Menu degustacyjne serwujemy codziennie, w godz. 16.00 - 21.00. Ponieważ menu degustacyjnego nie łączymy z menu a la carte, wymagane jest jego zamówienie przez wszystkich gości przy jednym stoliku.

Dania, jakie znajdą Państwo w naszym menu degustacyjnym to:

  1. Jagnięcina, orzech włoski, anchois, słonina wędzona
  2. Gołąb, kukurydza, wątróbka gęsia, pigwowiec, Wino śliwkowe własnej produkcji
  3. Karczoch, boczek wędzony, ziemniaki
  4. Łosoś, dziki ryż, krewetka, szpinak, pomarańcza
  5. Królik, kalafior, przegrzebka, parma, kolendra
  6. Chałka, palone masło, róża
Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

OK, zamknij